open-navfaktor-logo
search
Skupština
Predstavnici ABA lige donijeli važne zaključke, problemi na parkingu
Skupština je raspravljala o zahtjevima Olympiacosa, Panathinaikosa i Bnei Herzliye da budu prihvaćeni u takmičenje
24.05.2019. u 22:29
get url
text

Predstavnici klubova ABA lige okupili su se danas u Banjoj Luci na Skupštini ovog regionalnog takmičenja, a na kraju sjednice doneseni su važni zaključci s ciljem dodatnog jačanja i razvoja ovog takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon konstruktivne diskusije koja je trajala nekoliko sati, klubovi su donijeli odluku da postojeće normativne akte treba dopuniti s ciljem sprječavanja nemilih scena poput onih iz prethodnih finala ABA lige.

U saopćenju predstavnika klubova ABA lige navodi se da Skupština ABA lige nije produžila mandat sadašnjem rukovodstvu i donijela je odluku o pokretanju procedure za izbor novog rukovodstva što je prije moguće.

Skupština je raspravljala o zahtjevima Olympiacosa, Panathinaikosa i Bnei Herzliye da budu prihvaćeni u takmičenje.

Zaključeno je da je za raspravu o ovoj temi prijeko potrebno da ti klubovi dostave kompletnu dokumentaciju u skladu s osnivačkim aktima ABA lige, koja također zahtijeva dozvolu njihovih domaćih košarkaških saveza kojima pripadaju.

Na kraju, Skupština ABA lige je zaključila da ABA Liga predstavlja put ka napretku, promociji i razvoju košarke širom regiona i da kao takva predstavlja apsolutni prioritet svih klubova.

Čelnici ABA lige imali su i "manjih" tehničkih problema na parkingu, piše Mondo.ba. Zbog neplaćenog parkinga "kandža" je postavljena na automobil kojim je došao potpredsjednik ABA lige Domagoj Čavlović, a prije nego što su blokirana i ostala vozila učesnika Skupštine regionalnog takmičenja, intervenisali su organizatori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.