Predstavnik FIFA predstavio projekat koji će u N/FSBiH "ubrizgati" pet miliona dolara!

Objavljeno: 14.11.17 u 17:08

Oliver Jung, predstavnik FIFA, boravi u posjeti N/FSBiH u sklopu koje je predstavio novi program "FIFA Forward" prilagođen i namijenjen za razvoj fudbala u svakoj od članica Svjetske fudbalske federacije.

Jung je predstavnicima N/FSBiH predstavio novi FIFA program FOTO: N/FSBiH
Jung je predstavnicima N/FSBiH predstavio novi FIFA program FOTO: N/FSBiH

Na početku sastanka Jung, menadžer FIFA razvojnog programa za Evropu je istakao da se raduje posjeti Sarajevu, gdje je, kako je istakao već bio nekoliko puta, ali sada je prvi put službeno.

 Predstavljajući program Jung je napomenuo.

- Ovo je potpuno novi program sa kojim smo počeli nakon Kongresa u Meksiku, 2016. godine. FIFA je odlučila da poveća finansijsku podršku svojim članicama tako da imaju na raspolaganju pet miliona dolara u četverogodišnjem ciklusu za specifične programe za razvoj fudbala - kazao je Jung za zvanični stranicu N/FSBiH.

- Došao sam sa prvim snijegom - rekao je u šali Jung i nastavio:

- Potpisali smo ugovor sa N/FSBiH kojim su definisani konkretni ciljevi i prioriteti razvoja, a u skladu je sa strategijskim planom Saveza. Imamo jedan, rekao bih čist dokument sa jasnim konceptom na koji način će se iskoristiti finansijska sredstva iz "FIFA Forward" programa. Nakon što sam predstavio sve načine apliciranja, očekujemo da od Saveza što prije dobijemo prvu aplikaciju, kako bismo početkom naredne godine mogli finansirati taj projekat.