navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Eurosong

Predstavnik Hrvatske nije uspio ući u finale: Tokom nastupa gušio ga dim

Jako smo zadovoljni nastupom, treme nije bilo, a jedino sam na početku imao probleme sa dimom koji me dosta gušio, otkrio je Roko Blažević probleme koji su ga snašli dok je bio na pozornici

Objavljeno: 17.05.2019. u 08:45
get url
text

Hrvatski predstavnik, 19-godišnji Roko Blažević nije se uspio plasirati u finalnu večer 64. Eurosonga, koje će se održati u subotu.

Na drugoj polufinalnoj večeri, koja se održala sinoć u Tel Avivu, Roko je nastupio sa pjesmom "The Dream."

Nakon nastupa javio se svojim fanovima:

- Jako smo zadovoljni nastupom, treme nije bilo, a jedino sam na početku imao probleme sa dimom koji me dosta gušio - otkrio je Blažević probleme koji su ga snašli.

Uprkos poteškoćama, nadao se prolasku dalje i rekao kako će biti bolji u finalu, ali nije dobio potreban broj glasova za nastavak takmičenja.

Osim njega, za ulazak u finale borili su se predstavnici iz još 17 zemalja, Armenije, Irske, Moldavije, Švicarske, Latvije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske, Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Norveške, Holandije, Sjeverne Makedonije i Azerbejdžana.

Ovogodišnji Eurosong održava se u Izraelu zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi pjevačice Nette sa pjesmom "Toy," a zanimljivo je kako se ovaj muzički događaj tamo održava već treći put, nakon 1979. i 1999. godine.

Sinoć u finale plasirali su se predstavnici 10 zemalja: Sjeverna Makedonija, Holandija, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbejdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Are we dreaming or did @rokoblazevic_official just smash that performance of The Dream for Croatia? #DareToDream #Eurovision #HRV

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on