Kočnice za napredak

Predstojeće kazne zasjenile borbenost igrača, koliko je Sarajevo koštala organizacija utakmice?

Objavljeno: 09.08.2019. u 12:18

Fudbalski klub Sarajevo najoštrije osuđuje neodogovorno postupanje onih navijača koji su uprkos brojnim upozorenjima

Sarajevo je u Zenici imalo veliku podršku navijača

FOTO: Damir Hodžić

Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo sinoć su igrali prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropske lige. Bordo tim ostavio je posljednji atom snage na terenu, igrači su pokazali volju, kvalitet i da ostvareni uspjeh prošle sezone nije slučajnost.

Međutim, dan poslije utakmice sve to je u drugom planu. Nisu važne sjajne partije fudbalera, jedinstvo koje su pokazali, ne priča se ni o budućim partnerima u Zenici. Devetog augusta, svi se bave predikcijama novčane kazne koja će uslijediti u narednom periodu, a bit će rigorozna.

Tokom susreta zapaljeno je nekoliko baklji koje su naknadno ubačene na teren, korišteni su topovski udari što je kulminiralo pomjeranjem tehničkog osoblja tima BATE Borisov na terenu.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvalio onim navijačima koji su došli u Zenicu i podržavali svoj klub poštujući pravila ponašanja na tribinama koje su iznimno bitna, te pružili sportsku podršku klubu koji se voli!

U proteklom periodu administracija Fudbalskog kluba Sarajeva je uložila ogromne napore i značajne finansijske resurse glede organizacije utakmice u Zenici, trudeći se iznaći što pogodnije finansijske uvjetes kako bi se odgovorno upravljalo klubom i njegovim resursima, te navijačima osigurao što bolji ugođaj.

Nakon nekoliko godina uspješno je ogranizovan prijevoz vozom u Zenicu koji je besplatan za navijače, dogovoreno je korištenje parking mjesta bez novčane naknade. Postavljeni su temelji za uspješnu saradnju sa MUP-om ZDK u narodnom periodu, a sam dolazak velikog broja navijača na stadion Bilino polje prošao je bez incidenata. Logistički troškovi za stvaranje što ugodnijih uslova za navijače od prevoza do kompletne organizacije iznosili su preko 45.000 KM.

Nažalost, kazne koje prijete Fudbalskom klubu Sarajevo zbog pirotehničkih sredstava na tribinama i terenu, predstavljaju kočnicu u napretku kluba, kako sa logističke tako i sa reputacijske strane.

Fudbalski klub Sarajevo najoštrije osuđuje neodogovorno postupanje onih navijača koji su uprkos brojnim upozorenjima ipak odlučili da ljubav prema klubu pokažu kaznama koje će u dogledno vrijeme biti izrečene klubu, a zasigurno će biti iznimno visoke - saopćeno je iz Bordo kluba.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije