open-navfaktor-logo
search
Uz vatromet
Prekid vatre proslavljen na ulicama Tripolija
Glasnogovornik snaga odanih Haftaru Ahmed al-Mismari potvrdio je ranije u video poruci kako su prihvatili poziv za prekid vatre u operacijama na zapadu zemlje. U slučaju da druga strana naruši ovaj dogovor, Mismari je poručio kako će na to žestoko odgovoriti
12.01.2020. u 11:12
get url
text

Prekid vatre u Libiji, koji je stupio na snagu u ponoć na poziv lidera Turske i Rusije, proslavljen je u libijskoj prijestolnici Tripoliju.

Građani Tripolija su uz vatromet proslavili primirje koje je nastupilo nakon sukoba. 

Iz Ministarstva saobraćaja, koje djeluje pri međunarodno priznatoj Vladi nacionalnog jedinstva Libije (UMH), navedeno je da će aerodrom Mitiga, koji je prozor u svijet Tripolija, ponovo biti otvoren za zračni saobraćaj. 

Dva sata nakon što je primirje stupilo na snagu, u libijskom glavnom gradu čuli su se zvuci eksplozije, međutim, još nisu saopćeni detalji.

Snage lojalne separatističkom vođi na istoku Libije Khalifi Haftaru prihvatile su poziv Turske i Rusije za prekid vatre u Libiji.

Turski i ruski predsjednici 7. januara su pozvali zaraćene strane u Libiji da od 12. januara okončaju neprijateljstva i pokrenu politički dijalog.

Snage odane Haftaru prihvatile su poziv lidera Turske i Rusije za prekid vatre, koji je nastupio sinoć tačno u ponoć po lokalnom, odnosno u 23:00 sata po srednjoevropskom vremenu.

Glasnogovornik snaga odanih Haftaru Ahmed al-Mismari potvrdio je ranije u video poruci kako su prihvatili poziv za prekid vatre u operacijama na zapadu zemlje. U slučaju da druga strana naruši ovaj dogovor, Mismari je poručio kako će na to žestoko odgovoriti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.