open-navfaktor-logo
search
Leicester City
Preletjeli 10.000 kilometara zbog sahrane klupskog predsjednika
Odmah nakon utakmice u Cardiffu fudbaleri Leicestera uputili su na putovanje dugo skoro 10.000 kilometara kako bi prisustvovali posljednjem ispraćaju predsjednika kluba za koji igraju
04.11.2018. u 15:45
get url
text
Leicester City

Kada je 2016. godine Leicester City osvojio šampionsku titulu, i tako pripredio veliko iznenađenje, mediji su brujali o gogeteru Jamieju Vardyju, lucidnom Riyadu Mahrezu, sigurnom Kasperu Schmeichelu i ostalim igračima koje je u sjajan tim uklopi iskusni italijanski stručnjak Claudio Ranieri.

Uprkos činjenici da je njegov tim kreirao veliko iznenađenje, u najmanju ruku jednako tituli koju je 1995. godine osvojio Blackburn, mediji su mnogo više pisali o igračima, treneru i navijačima, nego li o Vichaiju Srivaddhanaprabhi, Tajlanđaninu koji je kupio klub 2010. godine.

Nažalost, prije sedam dana Vichai Srivaddhanaprabha dospio je u fokus zanimanja svjetske javnosti nakon što se poslije utakmice između Leicester Cityja i West Hama, u blizini stadiona, srušio helikopter u kojem su pored predsjednika Lisica, poginula dva člana klupskog rukovodstva i dva člana posade.

Engleska je proteklih dana tugovala sa Leicesterom zbog velike tragedije i velikog gubitka. No, fudbaleri Claudea Puela sinoć su smogli snage i slavili s 1:0 u gostima ko Cardiffa, da bi se odmah nakon utakmice uputili na putovanje dugo skoro 10.000 kilometara kako bi prisustvovali posljednjem ispraćaju predsjednika i vlasnika kluba za koji igraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.