Premijer im pružio podršku: Dvojica francuskih ministara u središtu seks-skandala

objavljeno: 13.02.2018. u 20:40

Francuska policija ispitala je u utorak francuskog ministra za budžet, privredu i građansku upravu Geralda Darmanina zbog optužbi da je 2009. godine silovao ženu, a istovremeno u središtu skandala se našao francuski ministar za životnu sredinu Nicolas Hulot, koji se sumnjiči za seksualno uznemiravanje.

Francuska policija je potvrdila kako je Darmanin ispitan te kako nije zadržan u pritvoru.

Pariško tužilaštvo je, naime, prošlog mjeseca pokrenulo preliminarnu istragu nad Darmaninom, kojeg je neimenovana žena tužila zbog silovanja 2009. godine, što je on demantirao, piše Tportal.hr.

U središtu skandala našao se i francuski ministar za životnu sredinu Nicolas Hulot te je negirao sve optužbe za seksualno zlostavljanje. Hulot, koji je među najpopularnijim ministrima u kabinetu premijera Edouarda Philippea, poriče bilo kakvu umiješanost u to. Premijer mu je pružio podršku, navodeći kako "nema razloga sumnjati u njegove riječi".

Prema navodima BBC-a, predstojećeg petka optužbe protiv Hulota mogle bi biti objavljene u jednom francuskom magazinu koji namjerava objaviti ispovijest "unuke jednog poznatog političara" koja datira iz 1997. godine.

Ministar za životnu sredinu je već u nekoliko navrata priznao kako je žena podnijela prijavu protiv njega prije 10 godina te kako je čitav slučaj odbačen na policiji.

- Saslušan sam na vlastitu inicijativu i istražitelji su vrlo brzo zaključili kako ništa ne ukazuje na to da bi slučaj trebalo nastaviti istraživati. Vrlo su bolne netačne i neosnovane optužbe. Moja djeca su u suzama - izjavio je Hulot opisujući situaciju kao "noćnu moru", a glasine kao "sramotne".

Premijer Philippe je kazao kako ne očekuje ostavke svojih ministara.