open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Premijer liga BiH: Odabrali smo najbolji tim šestog kola
Utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donijele su nekoliko zanimljivih rezultata, a na reprezentativnu pauzu kao jedini tim bez poraza ide Sarajevo.
01.09.2020. u 19:36
get url
text

Bordo tim je u Bijeljini rutinski savladao Radnik 2:0. 

Vladan KOVAČEVIĆ, Amer DUPOVAC, Aleksandar PEJOVIĆ (FK Sarajevo) - Izabranici Vinka Marinovića posao u Semberiji završili su u prvom dijelu. Posao im je olakšao Amer Dupovac koji se sjajno snašao pred golom Radnika nakon kornera i doveo svoj tim do prednosti. U odličnom izdanju u debitantskom nastupu predstavio se i veznjak Pejović, koji je pokazao da će prvak BiH s njim u igri imati dimenziju više, dok je čuvar mreže Kovačević ponovo odradio dobar posao među stativama.

Amar BEGANOVIĆ, Nemanja TOMAŠEVIĆ, Dženis BEGANOVIĆ (FK Sloboda) - Tuzlaci su nanijeli prvi ovosezonski poraz Širokom Brijegu, koji tradicionalno dobro igra na Tušnju. Pobjeda Slobode 3:0 možda je i najveće iznenađenje šestog kola, a među najzaslužnijim su dvojica Beganovića i Tomašević. Amar je igrao sjajno u oba pravca, Dženis asistirao za drugi i postigao treći gol, a Tomašević golom i sjajnim utrčavanjima iz drugog plana pokazao da je možda i najveće ovosezonsko otkrovljenje Crveno-crnih.

Goran ZAKARIĆ, Stojan VRANJEŠ (FK BORAC) - Borac je rutinski ostvario svoju prvu pobjedu protiv Krupe sa 3:1. Kišna noć u Banjoj Luci odgovarala je Stojanu Vranješu i Goranu Zakariću. Vranješ je bio dvostruki strijelac, a najviše zahvaljujući Zakariću, koji mu je prvi pogodak spakovao nakon centaršuta, a za drugi je izborio penal.


Amer HIROŠ (FK Mladost DK) 
- Mladost je poslije pobjede na Grbavici protiv Želje stigla do novog trijumfa protiv Olimpika (1:0). Osim po paklenoj vrućini koja je u subotu zahvatila Doboj kod Kaknja, duel će se pamtiti po minijaturi Hiroša, strijelca odlučujućeg gola. On je nanizao nekoliko igrača Vukova i onda s vrha šesnaesterca poslao loptu u mrežu. Hiroš je imao svoj dan i da su njegovi saigrači bili na njegovom nivou, pobjeda Mladosti bila bi i ubjedljivija.

Obren CVIJANOVIĆ (FK Velež) - Rođeni su prvi put u ovoj sezoni u Vrapčićima ostali bez punog plijena. Podijelili su bodove sa Tuzla Cityjem (1:1), a Cvijanović je još jednom pokazao da bi ova sezone mogla biti njegova. Veležov napadač sjajno je pogodio glavom za vodstvo, a tokom svih 90 minuta stvarao je probleme odbrani gostiju.

Adnan DŽAFIĆ (FK Tuzla City) - Egzekutor jednog od najljepših golova ovoga kola. Izabrao je pravo vrijeme za prvjenac u dresu Tuzla Cityja, ali i Premijer ligi Bosne i Hercegovine, naročito jer je njegov volej spasio goste poraza u Vrapčićima.

Trener kola:

Gradimir CRNOGORAC (FK Sloboda): Odličnom taktičkom postavkom u potpunosti nadmudrio svog kolegu Tonija Karačića, što dokazuje podatak da gosti nisu stvorili ozbiljniju šansu, a prvi put u ovoj sezoni su i izgubili. Ovo je definitivno najveća pobjeda u njegovoj kratkoj trenerskoj karijeri. Crnogorac je srčano vodio utakmicu, uspostavio sinergiju s igračima, aplauzom nagrađivao njihove poteze i ohrabrivao ih u momentima kada su griješili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.