open-navfaktor-logo
search
Susret
Premijer Nikšić sa ambasadorom Murphyjem: Podrška Vladi FBiH i reformskom putu
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji Michaelom Murphyjem.
05.05.2023. u 15:08
get url
text

Nikšić je upoznao Murphyja o programskim prioritetima Vlade Federacije BiH, čiji će fokus biti ekonomske reforme i euroatlanski put naše zemlje. Posebno je apostrofirao borbu protiv korupcije, te stvaranje pretpostavki za značajan iskorak u tom pravcu.

Ambasador Murphy čestitao je premijeru Nikšiću i novoimenovanoj Vladi FBiH, saglasivši se da uz brojne reforme koje stoje pred novom Federalnom vladom, borba protiv korupcije zauzima apsolutni prioritet. Izrazio je uvjerenje da će Vlada na čelu s premijerom Nikšićem pokazati posvećenost ovim reformama i da je SAD spreman pružiti podršku Vladi na tom putu.

Dodao je kako smatra da je ovo prekretnica za Federaciju BiH, te da su Sjedinjene Američke Države, trajno posvećene napretku naše zemlje, kao i da stoje na raspolaganju novoj Federalnoj vladi i premijeru Nikšiću, saopćila je Vlada FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.