Premijer Vlade FBiH podržao RSBiH: Nastup Zmajeva ne smije doći u pitanje

Objavljeno: 10.10.17 u 11:09

U zgradi Vlade FBiH održan je sastanak na kojem su prisustvovali premijer Fadil Novalić, državni ministar Civilnih poslova Adil Osmanović, sa saradnicima, te Tihomir Ćurak, pomoćnik ministra finansija FBiH, direktor Federalne poreske uprave Šerif Isović, te predsjednik Rukometnog saveza BiH Amir Zahirović i direktor rukometnih reprezentacija BiH Gordan Muzurović.

Bh. rukometaši 25. oktobra počinju kvalifikacije za SP
Bh. rukometaši 25. oktobra počinju kvalifikacije za SP

Tema sastanka je bila situacija u RSBiH, blokada računa, i početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje počinju 25. oktobra 2017. godine, utakmicom protiv reprezentacije Estonije!

Predsjednik Zahirović i direktor Muzurović su prezentirali situaciju u RSBIH i probleme sa kojim se susreće državna reprezentacija pred početak kvalifikacija usred blokade računa!

Zaključeno je da će konačno rješenje pitanja blokade biti i dalje predmet razgovora kako bi se pronašao zadovoljavajući i prihvatljiv modus, a istovremeno je zaključeno da nastup reprezentacije u predstojećim kvalifikacijama ne smije i ne može biti upitan te da će se pronaći način da reprezentativni tim bude operativan u administrativno-finansijskom smislu!

- Situacija oko reprezentacije je suviše ozbiljna u smislu mogućih reperkusija koje bi se desile ne učestvovanjem u narednim kvalifikacijama, a sve prouzrokovano trenutnom blokadom računa! Premijer Fadil Novalić i državni ministar Osmanović su pokazali očekivani senzibilitet prema situaciji u kojoj se reprezentacija nalazi ne svojom krivicom i vjerujem da je njihova podrška u svakom smislu neupitna - rekao je Muzurović, direktor rukometnih Zmajeva.

Predstojeća utakmica sa Estonijom odigrat će se 25. oktobra 2017. godine, s početkom u 20 sati.