open-navfaktor-logo
search
Boston
Preminula Kennedyjeva unuka, imala je 22 godine
Sumnja se da se Saoirse Kennedy predozirala. Nastavlja li se prokletstvo Kennedyjevih 
02.08.2019. u 09:28
get url
text
Saoirse Kennedy

Saoirse Kennedy, unuka Roberta F. Kennedyja, preminula je, saopćila je njena porodica. Saoirse je bila kćerka Courtney Kennedy Hill - jedne od 11 djece pokojnog predsjedničkog kandidata, te aktivistice za okoliš i ljudska prava Ethel Kennedy, prenosi CNN.

- Srca su nam slomljena gubitkom naše voljene Saoirse. Njen život bio je ispunjen nadom, obećanjima i ljubavlju - rekla je porodica.

Saoirse je volontirala u Meksiku gdje je učestvovala u izgradnji škola u autohtonim zajednicama, a pokretala su je ljudska prava i osnaživanje žena, izjavila je njena porodica. Boston 25 News, pozivajući se na izvor iz policije, izvijestio je kako se sumnja na predoziranje.

Saoirse, studentica univerziteta u Bostonu, prije nekoliko godina u studentskim novinama pisala je o svojoj borbi s depresijom.

Već dugo vremena se priča kako porodicu Kennedy prati prokletstvo.

Naime, od atentana na Johna F. Kennedyja prije 50 godina porodica se suočila sa ubistvom njegovog brata Bobbyja 1968. godine, zatim je Bobbyjev sin David umro od prekomjerne doze droge 1984. godine, a Bobbyjev drugi sin Michael je poginuo u nesreći na skijanju 1987. godine. Bobbyjeva druga supruga Mery Richardson Kennedy ubila se 2012. godine, ali je smrt John Johna, sina predsjednika SAD-a Johna Kennedyja u nesreći aviona kojim je sam pilotirao 16. jula 1999. godine dala glavni materijal za mit o prokletstvu porodice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.