U Rusiji

Preminula Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića

Objavljeno: 14.04.2019. u 17:00

Mira Marković bila je u teškom zdravstvenom stanju i prema informacijama iz medija, bila je u bolnici u Sočiju

Mira Marković, supruga nekadašnjeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, te haškog optuženika Slobodana Miloševića preminula je danas, prenose srbijanski mediji.

Mira Marković bila je u teškom zdravstvenom stanju i prema informacijama iz medija, bila je u bolnici u Sočiju.

 Međutim, o smrti udovice Slobodana Miloševića još uvijek nema zvanične potvrde, prenosi Blic.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodjeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao. Presuda kojom je osuđena na godinu dana zatvora donijeta je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da je živjela u Moskvi. Srbija je 2005. godine raspisala potjernicu za Mirom Marković, koja je i dalje na snazi.

Slobodan Milošević je uhapšen u aprilu 2001. godine, a ubrzo je predat Haškom tribunalu zbog optužbi za genocid u BiH i ratne zločine u Hrvatskoj i na Kosovu. Ipak, presudu nije dočekao, umro je u martu 2006. godine u svojoj ćeliji u Hagu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije