Odlazak

Preminula Montserrat Caballe, jedna od najpoznatijih opernih pjevačica u historiji

Objavljeno: 06.10.2018. u 10:02

Montserrat Caballe na sceni je provela više od 50 godina, a nastupala je i s velikanima poput Lucianna Pavarottija ili Placida Dominga

Montserrat Caballe

Montserrat Caballe, jedna od najpoznatijih opernih pjevačica u historiji. Preminula je u 85. godini života u Barceloni, javljaju španjolski mediji. Operna diva posljednih je mjesec dana provela u bolnici gdje se liječila zbog bolesti žučnog mjehura.

- Umrla je noćas u bolnici Sant Pau - kazao je izvor unutar te barcelonske bolnice.

Komemoracija za slavnu sopranisticu koja je godinama imala zdravstvenih problema održat će se u sutra, a pogreb u ponedjeljak, objavile su pogrebne službe katalonskog glavnog grada.

Montserrat Caballe na sceni je provela više od 50 godina, a nastupala je i s velikanima poput Lucianna Pavarottija ili Placida Dominga. Svjetsku pažnju privukla je 1965. godine nastupom u operi Lucrezija Borgija u njujorškom Carnegie Hallu.

Rođena je u Barceloni i sa samo devet godina je primljena u prestižni Conservatori Liceu. Osim svojim glasom, obožavatelje je oduševljavala i svojom osobnošću. Zvali su je La Superba. 1985. godine borila se s tumorom na mozgu, a imala je i problema sa srcem.

Izvor:   Agencije

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije