open-navfaktor-logo
search
U 66. godini
Preminuo bh. Manolo: Pratio je reprezentacije BiH na više od 150 utakmica
Na dan kada je saznala protivnike u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez jednog od njenih najvjernijih navijača. U ponedjeljak je u 66. godini života u Švedskoj preminuo Nihad Turčinović, u našoj javnosti poznatiji kao bh. Manolo.
08.12.2020. u 09:57
get url
text

Rođeni Banjalučanin živio je sa porodicom u Skandinaviji, no bio je redovan na utakmicama naših selekcija, bez obzira o kojem se sportu radilo.

Turčinović je bio poznat po sombreru kojeg je nosio, ali i po plavo-žutom "mantilu" na kojem su bila ispisana prezimena brojnih reprezentativaca naše zemlje, a nadimak je dobio prema Špancu Manolu, najpoznatijem navijaču fudbalske reprezentacije Španije.

Oni koji su ga bolje poznavali svjedoče da je Turčinović s tribina pratio oko 150 utakmica naših reprezentativnih selekcija, a rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine bodrio je na Svjetskom prvenstvu koje je 2015. godine održano u Kataru.

Od Turčinovića su se na društvenim mrežama oprostili brojni navijači, ali i bivši reprezentativci naše zemlje koji su ga imali priliku upoznati. Posebno emotivan bio je nekadašnji reprezentativac BiH Vlatko Glavaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.