Vlasnik "volva"

Preminuo je vlasnik automobila s najvećom ikad zabilježenom kilometražom

Objavljeno: 20.11.2018. u 09:08

U 77. godini preminuo je Irv Gordon, vlasnik "volva", koji je sa preko pet miliona prijeđenih kilometara automobil s najvećom zabilježenom kilometražom

Gordon je preminuo tokom proputovanja kroz Kinu

Gordon je sa svojim klasikom, prelijepim "volvom P1800", postao svjetski poznat kad je 18. septembra 2013. godine ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Zapravo, u nju je ušao njegov "volvo", jer je s prijeđenih tri miliona milja postao auto s najvećom kilometražom.

Irv je u međuvremenu, zahvaljujući uspjesima, od "volva" na poklon dobio duhovnog nasljednika, "780 Coupe", te nešto mane pamtljive C70 i XC60. U maju ove godine Gordon je dogurao do 3,2 miliona milja, ili preko pet miliona kilometara, proputovavši tokom pola vijeka s njim kroz 49 američkih država, sve osim Havaja.

A onda je stigla nesretna vijest. Administrator stranice Volvo Cars of Glen Cove New York je objavio da je Gordon, tokom proputovanja kroz Kinu, preminuo.

 

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije