open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Preminuo pješak koji je udaren sinoć na Ilidži, vozač "audija" priveden, pa pušten
Nakon ispitivanja u policiji, vozač "audija" za kojeg je utvrđeno da nije bio pod dejstvom alkohola ili droge, uz saglasnot tužioca, pušten na slobodu
03.12.2019. u 20:29
get url
text

Sedamdesetdevetogodišnji F. R., rođen u Ivangradu, a nastanjen u Sarajevu, koji je sinoć teško povrijeđen kada ga je udario automobil na Butmirskoj cesti na Ilidži, preminuo je sinoć u KCUS-u, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nesreća se dogodila oko 18.30, a na nesretnog 79-godišnjaka naletio je "audi A4", kojim je upravljao 31-godišnji A. B. iz Sarajeva.

Odmah nakon nesreće na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, koja je povrijeđenom ukazala prvu pomoć, a zatim je na dalje zbrinjavanje prevezen u KCUS, gdje je oko 22.10 sati, preminuo.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa koja je rezultirala smrću osobe, a u vezi sa nehatnim ugrožavanjem javnog prometa, pripadnici policije su uhapsili vozača "audija", koji je iste noći sproveden u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca na mjestu nesreće uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS, te ovlašteni sudski vještak mašinske struke.

Nakon ispitivanja u policiji, vozač A. B. je, kako nam je potvrdio portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, uz saglasnost tužioca, pušten na slobodu.

Protiv njega će se postupak voditi u redovnoj proceduri. 

On, kako saznajemo, u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola ili drugih opijata.

- Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju spomenute saobraćajne nezgode - navodi se u policijskom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.