open-navfaktor-logo
search
Završena obdukcija
Preminuo pritvorenik KPZ-a Tuzla: Profesor koji je kolegice pokušao ubiti udarajući ih macolom po glavi umro od trovanja
Nalaz obdukcije tijela 51-godišnjeg Fuada Isabegovića, pritvorenika iz Poslovne jedinice "Kozlovac" KPZ-a Tuzla, koji je jučer preminuo u tuzlanskoj bonici, ukazuje na to da je uzrok smrti najvjerovatnije trovanje.
02.09.2020. u 14:44
get url
text

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. 

- On je prije dva dana hospitaliziran u UKC Tuzla, gdje je jučer preminuo. Naređena je obdukcija, a preliminarni rezultati zasad ukazuju da se radi o trovanju. Na tijelu nema nikakvih tragova nasilja, niti izjave svjedoka ukazuju na bilo šta sumnjivo. Međutim, sačekat ćemo i zvanični nalaz obdukcije i poslije toga će se vidjeti da li će se eventualo raditi toksikološko ili neko drugo vještačenje - kazao je Arnautović.

Isabegović, koji je bio profesor u tuzlanskoj gimnaziji "Ismet Mujezinović", sumnjičio se da je početkom prošle godine napao direktoricu i pedagogicu ove škole, te ih čekićem-macolom udarao po glavi.

Prema nezvaničnim informacijama, okidač za ovaj fizički napad bio je disciplinski postupak koji se u školi vodio protiv Isabegovića, kojem je prijetila suspenzija sa radnog mjesta.

Pedagogica i direktorica tada su zadobile teške tjelesne povrede i operirane su u Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla, a Isabegoviću su se na teret stavljala dva pokušaja ubistva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.