open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Pretendenti za vrh gostuju u Krupi i Bijeljini, Sloboda domaćin GOŠK-u
Mečevima desetog kola nastavlja se Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tri susreta na programu su danas, dok se još tri igraju sutra
22.09.2018. u 09:07
get url
text

Dva tima koja pretenduju na sami vrh, Sarajevo i Zrinjski, danas će biti na nezgodnim ispitima. U utakmice čiji je početak zakazan za 16.30 sati, uz direktan prenos na platformi MojaTV, Sarajevo će gostovati kod Krupe u Krupi na Vrbasu.

U osam dosadašnjih međusobnih susreta Sarajevo je bilo uspješnije. Izabranici Husrefa Musemića upisali su pet pobjeda, u dva navrata je slavila Krupa, dok je jedan duel okončan bez pobjednika. Zanimljivo da je tim sa Koševa tri od ukupno pet trijumfa nad Krupom zabilježio na gostujućem terenu.

Husref Musemić danas neće moći računati na najboljeg strijelac svoje ekipe Mersudina Ahmetovića, koji se povrijedio u susretu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Veleža.

- Izostanci su sastavni dio igre. Nekako ritam srijeda-subota nosi puno utakmica i samim tim normalno je da dolazi do većeg zamora igrača i više povreda, ali i kartona - rekao je Husref Musemić u najavi susreta protiv Krupe.

Krupa je izgubila na oštrinu u napadu odlaskom Elvira Koljića, koji je s osam pogodaka još uvijek prvi strijelac PLBiH, tako makar smatra Musemić.

- Evidentno je da oni odlaskom Koljića nisu tako opasni kao što su bili, ali to ne mora ništa da znači. Jasno je samo da moramo uložiti jako puno truda - naglasio je strateg Sarajeva.

Bivši reprezentativac BiH, a sada trener Krupe Branislav Krunić zna da njegov tim danas neće imati lagan zadatak.

- Ekipa Sarajeva je jedna od najkvalitetnijih u ligi. Sigurno da će teško biti igrati sa njima, ali očekujem da ćemo pružiti kvalitetnu partiju. Protiv takvog tima nam ne treba dodatna motivacija - kazao je Branislav Krunić, šef stručnog štaba Krupe.

Ništa manje zanimljiv dule od onog u Krupi na Vrbasu odigrati će na Gradskom stadionu u Bijeljini Radnik i aktuelni prvak Zrinjski.

Plemići su seriju od tri vezena pobjede prekinuli domaćim remijem u prošlom kolu protiv Širokog Brijega, a sigurno da gostovanje u Semberiji nikad nije lako.

- Mislim da smo u ovom trenutku spremni da prije svega prikažemo kvalitetnu igru, a iz takve igre nadam se da ćemo ostvariti i pozitivan rezultat. Bit će to teško uraditi, s obzirom na to da Radnik kući igra veoma kvalitetno, ali imamo kadar koji je sposoban da napravi dobar rezultat - istakao je Blaž Slišković, trener aktuelnih prvaka BiH.

Susret između Radika i Zrinjskog takođe počinje od 16.30 sati, a ljubitelji domaćeg fudbala moći će ga pratiti u diretkom TV prenosu na BHT1. U posljednjem meču današnjeg programa 10. kola PLBiH od 19 sati na Tušnju se sastaju Sloboda i GOŠK.

PLBiH, 10. kolo:
- subota:
Bijeljina: Radnik - Zrinjski (16.30 sati)
Krupa na Vrbasu: Krupa - Sarajevo (16.30)
Tuzla: Sloboda - Gošk (19.00)

- nedjelja:
Doboj Kakanj: Mladost - Željezničar (16.30)
Zenica: Čelik - Tuzla City (19.30)
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Zvijezda 09 (19.30)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.