open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Pretežno oblačno sa slabim snijegom, postepeno razvedravanje poslije podne
Jutros je u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje u Bosni pada slab snijeg, a ponegdje na istoku Bosne i slaba kiša.
18.12.2021. u 07:41
get url
text

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan-sedlo -3; Sokolac -2; Bugojno, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica 0; Livno 1; Bihać, Bijeljina, Zenica 2; Gradačac 3; Banja Luka, Doboj, Grude, Sanski Most, Široki Brijeg 4; Trebinje 5; Mostar 6; Neum 8; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno vedro. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. U nizinama je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu do 10 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U nižim dijelovima grada je moguća i kiša. Dnevna temperatura oko 2 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.