open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Pretres u Tuzli: Pronađena oprema za vraćanje kilometar sata na vozilu
Oduzeta je veća količina dijagnostičkih kablova, aparata za dijagnostiku vozila, laptop sa softverima za dijagnostiku vozila, mobilni telefoni, računari...
20.11.2018. u 15:27
get url
text
zapljena, policija, vraćanje kliometar sata

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP Tuzlanskog kantona danas su, radeći na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela krivotvorenje isprava, obavili pretres na području Tuzle po naredbi Općinskog suda. Predmet istrage je nezakonito ispravljanje stanja na kilometar satu vozila, odnosno vraćanje kilometar sata na vozilu.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina dijagnostičkih kablova, aparata za dijagnostiku vozila, laptop sa softverima za dijagnostiku vozila, mobilni telefoni, računari kao i druga oprema koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela krivotvorenja isprave, navode u MUP-u TK.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP TK-a, odnosno Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli će u narednom periodu nastaviti rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.