open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Pretresi u Buča Potoku i na Alipašinom Mostu, pronađena droga i oružje
Sarajevska policija jučer je pretresla dvije lokacije u općini Novi Grad, te uhapsila dvije osobe zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge, te nelegalnog posjedovanja naoružanja.
13.04.2021. u 10:14
get url
text

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebu opojnih droga, zajedno sa pripadnicima Četvrte PU u popodnevnim satima pretresli su automobil "passat" i stan u ulici Saliha Behmena u naselju Alipašin Most, a koje koristi Nihad B. (1986).

U pretresu je pronađeno i oduzeto oko 200 grama spida, digitalna vaga, pištolj "CZ M-57", kalibra 7,62 mm sa okvirom i 5 metaka istog kalibra.

Također, pretresen je i stan i prateće prostorije u ulici Sulje Jahića u Buča Potoku, koji koristi Arnel T. (1993), gdje je pronađena i oduzeta puška sa okvirom bez municije, te po paketić spida i marihuane, kao i tableta ecstasyja.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa, uhapšen je N. B., dok je A. T. također uhapšen, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija - kazali su iz MUP-a KS.

Osumnjičeni su nakon hapšenja dovedeni na krim-obradu u službene prostorije MUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.