open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Pretresi u TK i Brčkom: Pronađena droga i oružje, privedeno deset osoba
Pretresi na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika, Gradačca i Brčko distrikta
04.07.2019. u 16:45
get url
text

Policija je danas izvršila pretrese na deset lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika, Gradačca i Brčko distrikta. Tokom pretresa pronađen je veliki broj predmeta koji se dovede u vezu s različitim krivičnim djelima, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela: dvije lovačke puške, puška M 48, vazdušna puška, dvije ručne bombe, 44 komada puščane municije, tri lovačke patrone, dva ključa za demontiranje guma, aparat za pranje vozila, više tehničkih uređaja i prehrambenih proizvoda, razni alat, dvije kape tzv. "fantomke", 54 tablete roze i zelene boje, neutvrđena količina tableta zelene boje u pvc. ambalaži, pet tableta tromadol, 30 kilograma rezanog duhana, određena količina droge "speed" i "marihuana" (jedno veće i 21 manje pakovanje), manje pakovanje sa sadržajem bijele materije koja asocira na drogu, digitalna vaga, dvije drobilice i drugi predmeti.

{$galerijaFotografija}

Nakon kompletiranja predmeta bit će podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv A.A. (41) iz Tuzle zbog kršenja Zakona o oružju i municiji TK, E.L. (30) nastanjen na području općine Srebrenik i J.H. (27) iz Gračanice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija te protiv Z.K. (44) iz Brčkog i K.E. (31) iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu će biti dostavljeni i izvještaji protiv E.M. (27) iz Tuzle, A.K. (30) iz Lukavca, H.M. (19) s područja Gračanice i A.K. (27) s područja Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i protiv H.A. (30) iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

mup-tk-zapljena-pretresi2.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.