MUP TK

Pretresi u Živinicama: Kod dvojice muškaraca pronađena droga

Objavljeno: 11.01.2019. u 09:43 Autor: J. B.

O pronalasku droge obaviješten je kantonalni tužilac, a protiv S. Č. će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Pripadnici Odjela kriminalističke policije Živinice, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području tog grada, izvršili su pretres vozila i muškarca S. Č. (31), nastanjenog na području Živinica.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta jedna kutija u kojoj se nalazilo veće PVC pakovanje u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na drogu.

O pronalasku droge obaviješten je kantonalni tužilac, a protiv S. Č. će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Također, Kantonalnom tužilaštvu TK, uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat je Dž. F. (22), nastanjen na području Živinica, zbog toga što je neovlašteno držao dva veća pakovanja droge "amfetamin", iz čega proizlaze osnovi sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a TK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije