open-navfaktor-logo
search
Brutalni napad
Pretučena dvojica američkih gej vojnika koji su twerkali u Zadru
Napadnuti kažu da su doslovno spašavali život te da im je pomogla jedna djevojka, koja je sada njihov anđeo
21.10.2019. u 14:23
get url
text

Dvojica tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga brutalno su pretučena u subotu navečer u zadarskom noćnom klubu "Opera", piše Zadarski.hr.

Vojnici koji su u Zadar došli na odmor iz Virginie i Georgie napadnuti su nakon twerkanja u klubu gdje su otvoreno pokazali da su homoseksualci.

U napadu veće grupe muškaraca jedva su izvukli žive glave zbog čega su završili na Hitnom prijemu Opće bolnice, gdje im je zbog raskrvarenih glava, podljeva i zadobijenih udaraca pružena pomoć.

- Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive - rekao je šokirani 24-godišnji vojnik koji je svoje prvo takvo iskustvo podijelio na društvenim mrežama gdje je dobio podršku prijatelja iz svoje jedinice, te poznanika i prijatelja koje ima širom svijeta.

Iz zadarske policije su potvrdili da se u noći sa subote na nedjelju u noćnom klubu "Opera" u zadarskim Jazinama, dogodio incident u kojem su pretučena dvojica američkih državljana od 25 i 24 godine. Policija je prijavu dobila oko 3.20 sati, a napad se dogodio oko 3.10.

U napadu na dvojicu američkih vojnika učestvovalo je više nepoznatih osoba koje su im nanijele lakše tjelesne ozlijede udarajući ih šakama I nogama u glavu. Prva policijska stanica intezivno radi na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su uopće napadnuti. Za sada se traže napadači zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domeni prekršaja, ali istraga će pokazati je li u fizičkom napadu na tamnopute gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno kaznenog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.