Samo nekoliko sati nakon što je zvanično potvrđen transfer Antoinea Griezmanna u Barcelonu, iz njegovo sada već bivšeg kluba Atletico Madrida najavili su sudsku tužbu.

Naime, Barcelona je isplatila 120 miliona eura za francuskog napadača, ali u Atleticu smatraju da su prevareni i traže još 80 miliona.

Radi se o tome da je Griezmann u svom posljednjem ugovoru kojeg je potpisao s Atleticom imao izlaznu klauzulu od 200 miliona eura, ali i jedan dodatak: nakon 1. jula 2019. godine ta klauzula se spušta na 120 miliona eura.

- Antoine Griezmann i njegov advokat pojavili su se u sjedištu La Lige da jednostrano raskinu ugovor koji ga obvezuje s Atletico Madridom nakon što je Barcelona uplatila 120 miliona u ime i za račun igrača. Atletico Madrid vjeruje da je uplaćeni iznos nedovoljan za ispunjenje klauzule o raskidu ugovora, budući da je očito da je dogovor igrača i Barcelone postignut prije nego je izlazna klauzula smanjena sa 200 na 120 miliona eura - navodi se u saopćenju Jorganžija na zvaničnoj internet stranici.

Drugim riječima rečeno, Atletico se osjeća povrijeđeno zbog toga što je Griezmann već neko vrijeme koketirao s Barcom.

- Zbog činjenica, radnji i demonstracija koje je izvršio igrač smatramo ispravnim braniti svoje interese svim mogućim dozvoljenim sredstvima - poručuju iz Atletico.

Tako je jedan od najbombastičnijih transfera ovog ljeta dobio novu epizodu koja će se, očito, odvijati po sudovima.