open-navfaktor-logo
search
Kolegij KO SDA
Prevljak: Navodi koje Čampara već duži period iznosi predstavljaju neutemeljene klevete
Kolegij Kantonalnog odbora SDA razmatrao je na današnjoj sjednici tekuća pitanja koja se tiču rada Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, izjavio je predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak, saopćeno je iz ove stranke.
14.09.2020. u 16:24
get url
text

-Kolegij je pozdravio Odluku Vlade Kantona Sarajevo o izdvajanju 250.000 KM u oblasti održivog povratka za povratnike na području Opštine Srebrenica, te aktivnosti Ministarstva saobraćaja KS i činjenicu da je trenutno u toku realizacija 87 projekata u oblasti saobraćajne infrastukure na području Kantona Sarajevo - kazao je Prevljak.

Dodao je i da je istaknut doprinos Ministarstva kulture KS finansijskoj stabilizaciji državnih institucija kulture, koje već duži period trpe zbog opstrukcija na državnom nivou.

-Pozdravljamo Uredbu o zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, koju je Vlada KS donijela na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja KS, te očekujemo njeno intenzivno i efikasno provođenje - naglasio je Prevljak.

On je kazao da je Kolegij na današnjoj sjednici zauzeo stav o podnošenju ostavke Aljoše Čampare na sve funkcije u SDA, kao i vezano za njegovo ukupno ponašanje u proteklom periodu.

-Navodi koje Čampara već duži period iznosi protiv stranke predstavljaju neutemeljene klevete. Posebno zabrinjavaju dokazi o učešću Čamparinih saradnika, u tajnom pokušaju podrivanja institucija, a u saradnji sa antidržavnim elementima iz entiteta RS, te očekujemo objašnjenja u vezi s tim - kazao je Prevljak.

Kako se navodi u saopćenju, Prevljak je dodao da je Čampara, uprkos ostavci, zadržao status člana SDA te se mora u skladu s time ponašati.

-SDA je demokratska stranka u kojoj su dopuštene diskusije i različita mišljenja, ali i stranka čije zastupnici ne mogu raditi na izdaji SDA i rušenju vlade u kojoj participira i SDA. Zato očekujemo da se Čampara ponaša kao disciplinovani član SDA. Ukoliko prekrši navedenu obavezu, te bude glasao za smjenu Vlade i dovođenje Kojovića, Nikšića, Forte i Konakovića na vlast, to znači da će automatski biti izbačen iz SDA - kazao je Prevljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.