Prijavite se: Jasmila Žbanić traži muške uloge za novi film

Objavljeno: 20.04.17 u 17:37

Produkcijska kuća "Deblokada", iza koje stoji bračni par Jasmila Žbanić i Damir Ibrahimović, raspisala je poziv na audiciju za muške uloge u dugometražnom igranom filmu.

 

Žbanić: Snimit će film o genocidu u Srebrenici
Žbanić: Snimit će film o genocidu u Srebrenici

Naziv filma koji će režirati Jasmila, još nije poznat javnosti, ali pretpostavlja se da je u pitanju ostvarenje koje će govoriti o genocidu u Srebrenici, jer, kako je u jednom intervjuu za naš portal naglasila, u julu ove godine bi trebala imati jedan dio snimanja, jer su za film važne scene komemoracije u Potočarima.

- Na audiciju se pozivaju muškarci, profesionalni glumci i naturščici, u dobi od 17 do 40 godina. Prijava na audiciju treba sadržavati: biografiju (sa podacima o adresi, kontakt telefonu i e-mail adresi), fotografije aplikanta (max. 3), link za videomaterijal (ukoliko postoji promotivni materijal). Prijave je potrebno poslati najkasnije do 27. aprila na e-mail [email protected] - istakli su iz produkcijske kuće Deblokada.

Budžet filma o Srebrenici je 8 miliona KM. Fondacija za kinematografiju Bosne i Hercegovine izdvojila je 454.400 KM, a Njemačka, Austrija i Turska za sada su pokazale vrlo konkretan interes. Film će snimati prema knjizi "Pod zastavom UN-a" koja razotkriva najmračnije tajne monstruznog zločna u kojem su ljudi, porodice, očevi, sinovi, djeca... stradali samo zbog imena i prezimena.