open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Prijavljen Tužilaštvu: Skrivenom aplikacijom snimao policajce dok je davao izjavu
Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Stefana Popovića (21), svjedok u slučaju "Klub", gdje su uhapšeni osumnjičeni zbog trgovine drogom
13.06.2019. u 11:29
get url
text

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su S. P. jer je tajno tonski snimalo razgovor sa policajcima tokom davanja izjave u službenim prostorijama.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, on je pozvan radi saslušanja u svojstvu svjedoka, ali je uočeno da se sumnjivo ponaša i utvrđeno da je posebno skrivenom aplikacijom na telefonu snimao razgovor sa policijskim službenicima, zbog čega je jučer uhapšen.

- Zbog sumnje na zloupotrebu i omogućavanje nepozvanom licu da se upozna o sadržaju izjave, uhapšenom je oduzet mobilni telefon, koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka naložio je da protiv osumnjičenog bude dostavljen izvještaj za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje - navodi se u policijskom saopćenju.

Nezvanično, Tužilaštvu je prijavljen Stefan Popović (21), svjedok u slučaju "Klub", gdje su uhapšeni osumnjičeni zbog trgovine drogom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.