open-navfaktor-logo
search
Policijska uprava
Prijedor: Lišeno slobode 12 učesnika u saobraćaju, 58 sankconisano tokom praznika
Na području Policijske uprave Prijedor tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačane su planske aktivnosti u cilju očuvanja stabilnog stanja sigurnosti u okviru kojih su proteklog vikedna realizovane lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.
03.01.2023. u 11:49
get url
text

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 725 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti sigurnosti saobraćaja sankcionisano je 58 učesnika. 

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisane su 52 osobe, od kojih je 11 lišeno slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, a lišenjem slobode zadržan je i jedan vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga. 

- Policijski službenici Policijske uprave Prijedor će u narednom periodu božićnih praznika u okviru planskih mjera i radnji vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, te pojačati prisustvo na mjestoma javnog okupljanja građana sa ciljem preventivnog djelovanja u cilju očuvanja sigurnosti. 

Policijska uprava Prijedor poziva građane na odgovorno ponašanje kako bi predstojeći božićni praznici protekli mirno i dostojanstveno - navodi se u saopćenju ove policijske uprave. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.