open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Prijem u ambasadi Turske: Prilika za pomoć oboljelima od raka dojke
Na apel Udruženja za borbu protiv raka dojke, supruga ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koca, Pinar Koc je odlučila da današnji prijem iskoristi kao priliku za pokretanje projekta za pomoć oboljelima od raka dojke
22.11.2018. u 18:14
get url
text

U ambasadi Republike Turske u Sarajevu upriličen je prijem za supruge ambasadora i diplomata u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika za pokretanje projekta za pomoć oboljelima od raka dojke, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijem, na kome su gošće imale priliku kušati specijalitete turske kuhinje i poslušati neke pjesme na turskom i bosanskom jeziku, imao je plemenit cilj.

{$galerijaFotografija}

Na apel Udruženja za borbu protiv raka dojke, supruga ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koca, Pinar Koc je odlučila da današnji prijem iskoristi kao priliku za pokretanje projekta za pomoć oboljelima od raka dojke.

Pinar Koc je u izjavi za AA kazala kako je ovo njena druga godina u BiH i da je čini sretnom to što raznim kulturnim aktivnostima pokušavaju ojačati veze između BiH i Turske.

- Dobili smo apel iz Udruženja za borbu protiv raka dojke. Mi ćemo im vrlo rado pomoći. Bit ćemo jako sretni ako i naše današnje gošće budu pomogle ovom udruženju i ako ovaj naš prijem bude povod da započnemo jedan takav humanitarni projekat - rekla je Koc.

Napominjući da će nakon druženja uz čaj gošćama biti upriličen defile na kojem će biti predstavljene tradicionalne nošnje iz nekih dijelova BiH, Koc je izjavila da je i tradicionalna odjeća jedan od pokazatelja zajedničke prošlosti, te je navela da će i supruge diplomata iz Japana, Brazila, Irana, Velike Britanije imati priliku da možda po prvi put vide kakva se odjeća ranije nosila na ovim prostorima.

Prijemu su, pored supruga stranih diplomata, prisustvovale i supruge zvaničnika iz BiH.

Prijem u Ambasadi Turske 22.11.2018.
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.