open-navfaktor-logo
search
Tukao suprugu
Prijeti mu 10 godina zatvora: Predložen pritvor nasilniku iz Laktaša
Tužilac je uputio prijedlog za pritovr zbog bojazni da će utjecati na svjedoke ili ponoviti krivično djelo
14.08.2019. u 13:45
get url
text

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je da se Branislavu P. (57) iz Laktaša odredi pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Kako je saopćeno iz tužilaštva, pritvor je predložen zbog sumnje da je počinio djelo iz člana 190. stav 3. Krivičnog zakona RS-a.

U ovom članu se navodi da će se počinilac "kazniti zatvorom od dvije do deset godina, ako je nastupila teška tjelesna povreda ili teško narušavanje zdravlja ili su djela učinjena prema djetetu ili u prisustvu djeteta".

- Osumnjičeni je 4. augusta 2019.godine, u porodičnoj kući, počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu svoje supruge Ž. P.  – saopćeno je iz tužilaštva.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.