open-navfaktor-logo
search
Kršenje samoizolacije
Prijoviću određen tromjesečni kućni pritvor, a ostaje i bez 19,25 miliona eura?
Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović u petak je priveden jer je sa više osoba u istom trenutnu boravio u holu jednog beogradskog hotela.  
05.04.2020. u 21:15
get url
text

Napadač je tako prekršio mjeru zabrane okupljanja više od dvije osobe na javnom mjestu u doba pandemije koronavirusa.

Prijović je osuđen na tromjesečni kućni pritvor, nakon što je priznao krivicu, a Blic piše da bi ovaj napadač mogao ostati i bez ogromne sume novca.

Srbijanski golgeter je prilikom prelaska iz PAOK-a u Saudijsku Arabiju u januaru prošle godine potpisao ugovor života, a Al-Itihad je grčkom klubu platio 10 miliona eura obeštećenja. Prijović je trebalo da u četiri i po godine zarađuje 5,5 miliona eura po sezoni.

Prijović je odlično počeo u Saudijskoj Arabiji, a nakon šest mjeseci došlo je do pada forme, odstranjivanja iz tima, potrage za novim klubom. Kako do transfera nije došlo, klub iz Saudijske Arabije dužan je da mu isplati sve što je ugovorom predviđeno. Osim u slučaju da njegovo ponašanje ne našteti ugledu Al-Itihada.

Saudijci bi sadašnju situaciju mogli da iskoriste kao razlog za prekid saradnje, pa bi golgeter mogao da ostane bez očekivanog novca, tačnije 16,5 miliona eura u naredne tri sezone, odnosno dodatnih 2,75 miliona eura za drugu polovinu ovog šampionata. Ukupno 19,25 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.