Prilika za drugu Grand Slam titulu: Hercegovac u finalu Wimbledona

Objavljeno: 14.07.17 u 17:11

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u finale Wimbledona nakon što je u polufinalu s 3:1 u setovima savladao Amerikanca Sama Querreya.

Čilić je sa 3:1 u setovima savladao Amerikanca Sama Querreya FOTO: EPA
Čilić je sa 3:1 u setovima savladao Amerikanca Sama Querreya FOTO: EPA

Teniser koji je inače rođen u Međugorju prvi set je izbubio u tie-breaku. Nakon velike borbe američki teniser je slavio sa 8:6 za vodstvo od 1:0.

Drugi set je pripao trenutno šestom igraču sa ATP ranking-liste, a u svoju korist riješio ga je za 37 minuta i tako rezultat u setovima izjednačio na 1:1.

U trećem setu gledali smo ponovo veliku borbu koja je i ovoga puta okončana tie-brekom, samo za razliku od prvog seta ovoga je puta najbolji hrvatski igrač slavio sa 7:3. Trijumfom u setu koji je trajao skoro sat vremena (52 minute) Čilić je poveo sa 2:1 u setovima.

Četvrti set Čilić nije otvorio najbolje jer je Querrey u trećem gemu napravio break i poveo sa 2:1, no u osmom gemu Hecegovac je uzvratio istom mjesto i rezultat izjednačio na 4:4. Potom je bio siguran na svoj servis i poveo sa 5:4. Do 6:5 oba tenisera su bila sigurna na svoj servis.

Ipak, u 12. gemu Čilić je nakon vodstva 15:40 uspio iskoristiti tek drugu break-loptu i plasirati se u veliko finale.

Plasmanom u finale popularnog All England Cluba Čilić će imati priliku da osvoji svoju drugu Grand Slam titulu nakon trijumfa na US Openu 2014. godine.