Iz Uprave policije navde da je, prema informacijama koje je crnogorska policija uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele realizovana međunarodna policijska akcija u kojoj je zaplijenjeno više od tone kokaina.

- Brod 'Aressa' je lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain 'ubačen' na brod, Mornarica Holandije u Arubi presrela je brod i pretresla. Uhapšeni su i crnogorski državljani koji su bili članovi posade. Sumnja se da je kokain tim brodom iz Kolumbije trebao biti prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi - navodi se u saopštenju.

Ističe se i da crnogorska policija postiže značajne rezultate kroz konkretnu i operativnu razmjenu podataka sa partnerskim službama, vođenjem zajedničkih istraga. Iz Uprave policije su pojasnili da je zapljena kokaina u Arubi rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Srbije, Holandije i partnerskim službama drugih država.

- Istraga je primjer najbolje prakse kada je riječ o vođenju međunarodnih predmeta i pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presijecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou - navodi se u saopštenju.