navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Roditeljske muke

Princ William otkrio šta njemu i supruzi Kate Middleton predstavlja najveći problem u odgoju djece

Da ni članove kraljevske porodice ne zaobilaze problemi koje prolaze i milioni nepoznatih ljudi širom svijeta, još je jednom, i to javno, potvrdio princ William.

Objavljeno: 21.05.2020. u 14:02
get url
text

Tokom videopoziva sa članovima jedne dobrotvorne organizacije, progovorio je o borbi koju vode mnogi roditelji, pa tako i on i njegova supruga Kate Middleton.

Kada je riječ o prehrani najmlađih članova porodice, i princ William, zajedno sa Kate Middleton, vode istu borbu kao i milioni drugih roditelja diljem svijeta.

Kako je otkrio tokom videopoziva, kojeg je održao sa članovima dobrotvorne organizacije PEEK Project, a koja brine da osigura stotine obroka dnevno porodicama koje je najjače pogodila pandemija koronavirusa, i njegova djeca biraju šta hoće ili neće jesti, a hoće li pojesti sve što im se stavi na tanjir, ovisi ponajviše o tome što im je pripremljeno.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taking a look inside the @Peek_Project food truck... • The Duke of Cambridge joined CEO Michaela and Community Chef Charlie to talk about the importance of delivering healthy and nutritious food to the families they support in Glasgow during lockdown. • Funds from the @National_Emergencies_Trust_ Coronavirus Appeal, through the partnership with Foundation Scotland, have enabled PEEK to respond to demand for hygiene and wellbeing packs, such as sanitary products and soap which are being provided alongside the food deliveries. • Visit the Royal Family YouTube page to see more as The Duke, Patron of the National Emergencies Trust, spoke with two Scottish beneficiaries from the #NETCoronavirusAppeal.

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on

- Znate i sami, najgore vrijeme je oko večere. Uvijek ovisi šta se nalazi na stolu, zar ne? I uvijek je tako. Ako roditelj pred djecu stave hranu koju vole, večera će proći bez pogovora, no, ako stavite nešto što ne žele, e to je sasvim druga priča - priznao je 37-godišnji princ.

Vojvoda od Cambridgea sa svojom suprugom Kate Middleton ima troje djece, prinčeve Georgea (6) i Louisa (2) te princezu Charlotte (5) i trenutno, dok traje pandemija, svi žive u njihovom domu u Norfolku.

 

To imanje dobili su od kraljice Elizabete II kao vjenčani poklon i tamo rado provode vrijeme kada su praznici ili vikendi, pa ne čudi da su upravo tamo odlučili biti u karantinu.