Princeza od Saudijske Arabije: Život Ameere al-Taweel podsjeća na filmsku priču

Objavljeno: 03.10.17 u 21:59

Britanska princeza Kate Middleton ima opasnu konkurenciju, a ime joj je Ameera bint Aidan bin Nayef Al-Taweel ili kraće princeza Saudijske Arabije Ameera al-Taweel.

Ova 33-godišnja ljepotica jedna je od najmoćnijih žena u Saudijskoj Arabiji i prema mnogima najljepša princeza na svijetu. Njena ljepota toliko je očarala svijet da je često upoređuju i sa Disneyevom princezom Jasmin.

Ameera je odrasla s majkom te djedom i bakom u Rijadu, a kada je imala 18 godina upoznala je jednog od najbogatijih ljudi svijeta, princa Alwaleeda Bin Talala i to na način kakav bi bio teško zamisliv i u filmskom scenariju - dok ga je intervjuirala za školske novine. On je od nje stariji 28 godina.

Vjenčali su se 2008. godine, ali brak nije potrajao dugo. Rastali su se 2013.

Ameera je u međuvremenu stekla diplomu iz poslovne administracije na Univerzitetu u New Heavenu.

Prekrasna princeza poznata je kao velika humanitarka, trenutno je na čelu je Al-Waleed bin Talal fondacije koja se bavi podrškom programima i projektima usmjerenim na ublažavanje siromaštva, katastrofa, međuvjerskog dijaloga i osnaživanja žena.

Osim svojim impresivnim djelovanjem, Ameera pažnju privlači i nepogrešivim ukusom u modi. Često se njeno ime može pronaći na listama najbolje odjevenih žena svijeta, a svojim modnim odabirima odskače od ostalih članica svjetskih kraljevskih porodica te odbacuje tradicionalni modni izraz.