open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
Pripadnici OSBiH angažirani na devet graničnih prijelaza
Oružane snage Bosne i Hercegovine su i dalje angažirane na devet graničnih prijelaza, gdje su instalirani šatorski objekti, opremljeni s kompletima vojničkih kreveta i u kojima su izvršene mjere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (DDD mjere), s uspostavljenim mjerama osiguranja i čuvanja šatorskih naselja.
11.04.2020. u 10:44
get url
text

Od 20. marta do 10. aprila, u skladu s procedurama, na osnovu 39 zaprimljenih zahtjeva, civilnim strukturama je odobreno ukupno 28 kontejnera, 53 šatora (velikih i malih) i 1.706 kreveta, prema općinama: Čapljina, Livno, Brčko, Banja Luka, Goražde, Nevesinje, Bileća, Zenica, Čitluk, Bijeljina, Orašje, Mostar, Ljubinje, Gacko, Travnik, Žepče, Lopare, Bosanski Brod, Pelagićevo, Vlasenica, Kanton Sarajevo, Jablanica, te Štabu za vanredne situacije Republike Srpske i Štabu CZ Republike Srpske.

Trenutno, OSBiH su angažirane na 24 lokacije na kojima je angažirano sedam kontejnera, 37 velikih i 15 malih šatora i 1.037 kreveta, a u fazi je priprema za angažiranje resursa na još 13 lokacija.

Također, prema dosadašnjoj evidenciji, na dan 10. aprila u OSBiH se 102 vojna lica nalaze u samoizolaciji, a potvrđeno je sedam slučajeva oboljelih pripadnika OSBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.