open-navfaktor-logo
search
Stadion Koševo
Priprema se postavljanje semafora
Općina Centar priprema tehničke specifikacije novog semafora koji treba biti postavljen na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.
27.08.2018. u 15:53
get url
text

Uskoro će se objaviti javni poziv. Ovo predstavlja nastavak projekta modernizacije stadiona na Koševu kojeg zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo, koji su osigurali po 500.000 maraka za ovaj projekat.  

U okviru ovog projekta završena je centralna sobe za upravljanje sistemom sigurnosti i pojačana je reflektorska rasvjete i na to je potrošeno  292.000 maraka, dok je u ovoj fazi za opremanje kontrolne sobe i uvođenje video nadzora na stadionu utrošeno 163.250 maraka. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača, a u VIP loži postavljeno je 300 novih stolica.

Paralelno sa projektom modernizacije stadiona na Koševu Općina Centar je također okončala pretkvalifikacijski međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona. Na javni poziv prijavile su se dvije strane kompanije Imar Urban Consultants iz Rijada, Saudijska Arabija, te Care Park PTY LTD iz Melburna, Australija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.