open-navfaktor-logo
search
Pred nastavak PLBiH
Pripreme u Turskoj: Zatajio napad Sarajeva, ali i odbrana Želje
Klubovi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajevo i Željezničar protekle dvije sedmice pripremali su se za nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, koje je planirano za 22. februar.
11.02.2020. u 10:46
get url
text

Gradski rivali odigrali su po nekoliko kontrolnih susreta, a oba tima vraćaju se iz Antalyje bez ostvarene pobjede.

Utakmice se nisu igrale za bodove pa rezultati sigurno ne brinu mnogo Vinka Marinovića i Amara Osima.

Treneri su vidjeli u kakvoj formi su njihovi izabranici i sa kakvim snagama ulaze u nastavak prvenstva.

Ako je suditi po odigranim mečevima, Sarajevo ima problema sa postizanjem golova, dok stvari u odbrani za sada dobro funkcioniraju. U tri meča u Turskoj pogađali su dva puta i to u duelu sa Radničkim iz Niša koji je završen 2:2. Oba pogotka postigao je veznjak Zinedin Mustedanagić. Dva meča Sarajeva završena su bez golova i to protiv ukrajinske Desne i kazahstanskog Tobola.

Željezničar je u Antalyji odigrao meč više. Plavi su izgubili od Olimpije (6:3) i Zoryje (4:0), dok su remizirali protiv Akhmata (2:2) i Proletera (1:1).

Čak 13 primljenih golova u četiri susreta nije podatak koji oduševljava Amara Osima, ali do starta prvenstva ostalo je sasvim dovoljno vremena da se određeni nedostaci isprave.

Oba tima će do proljetne premijere imati još generalne provjere. Za sada je poznato da će Željo odmjeriti snage sa Zrinjskim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.