open-navfaktor-logo
search
Rival BiH na EP
Pripreme za EURO 2020: Rukometaši Francuske deklasirali Srbiju
Francuze je predvodio Nedim Remeli koji je postigao osam golova za svega 27 minuta provedenih na parketu
04.01.2020. u 11:04
get url
text

Rukometna reprezentacija Francuske, koja će biti rival BiH na Evropskom prvenstvu, u sklopu priprema u petak uvečer je deklasirala Srbiju rezultatom 40:26 (22:13).

"Trikolori" su u utakmici, igranoj u Metzu na turniru “Zlatne lige“, pokazali snagu i podmlađeni sastav “orlova“ od samog starta ostavili bez ikakvih šansi. Iako u odbrani, koja im je glavno oružje, nisu briljirali Francuzi su bili fenomenalni u napadačkom segmentu igre. Predvodio ih je Nedim Remeli koji je postigao osam golova za svega 27 minuta provedenih na parketu. Selektor jedne od najboljih svjetskih reprezentacija Didier Dinart dao je minutažu svim igračima, a uz Remelija izdvojili su se Luc Abalo sa sedam i Valentin Porte sa pet golova. Najefikasniji kod Srbije bio je Vanja Ilić sa četiri pogotka.

Prema onome što su "trikolori" pokazali izgleda da imaju silnu želju da se nakon dvije bronze na velikim takmičenjima (EURO 2018 i Svjetsko prvenstvo 2019.)  vrate na vrh. Stoga je jasno je da je pred izabranicima Bilala Šumana izuzetno težak posao na EURO 2020, jer osim Francuske u grupi "D" za rivala imaju još domaćina Norvešku i Portugal, koji je u usponu. Evropsko prvenstvo igraće se od 9. do 26. januara u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Sve utakmice grupe "D" igraće se u Trondheimu.

Na turniru "Zlatne lige" u Francuskoj učestvuju još dvije velesile Norveška i Danska. U međusobnom duelu slavili Danci rezultatom 28:26. Drugo dana turnira, 5. januara, u Parizu će se sastati Francuska – Danska i Norveška – Srbija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.