open-navfaktor-logo
search
Manifetsacija
Pripreme za početak 27. Sarajevo Film Festivala u punom jeku: Ljetno kino spremno za goste
Pripreme lokacija za projekcije 27. Sarajevo Film Festivala u punom su jeku! Jedna od najatraktivnijih festivalskih lokacija – Ljetno kino Coca-Cola, gdje se prikazuju filmovi iz Open Air programa, podijeljena je u sektore. Između svakog reda je dodatni razmak čime se omogućuje potrebna fizička distanca, a svaki gledatelj dobija više prostora samo za sebe.
07.08.2021. u 17:06
get url
text

Osobe koje dođu zajedno mogu sjediti jedni pored drugih.

- Uživajte u jedinstvenoj atmosferi gledanja filmova iz Open Air programa na najvećem kino platnu u regiji! 27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Sarajevo Film Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo - istakli su iz press službe Festivala.

Festival počinje u petak, 13. augusta svjetskim premijerama dva bosanskohercegovačka filma: "Deset u pola" Danisa Tanovića i omnibusom "Pisma s krajeva svijeta" filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe reditelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog reditelja Béle Tarra.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.