Razbojništvo

Pritvor zbog pljačke i premlaćivanja starca u Banjoj Luci

Objavljeno: 10.12.2018. u 10:15 Autor: B. S.

Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na saučesnike

FOTO: ILUSTRACIJA

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog, predložio je određivanje pritvora Predragu Ivanoviću (25) iz Užica.

On je osumnjičen da je počinio razbojništvo zajedno i po prethodnom dogovoru sa osumnjičenim P. L. i maloljetnim B. M. 

Kako je danas saopćeno iz banjalučkog Tužilaštva trojac je, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, 6. decembra ove godine, u periodu između 8.30 do 11 sati, u mjestu Кmećani, došao do kuće Ostoje Milakovića (80).

- Svi zajedno su ušli u unutrašnjost kuće, i tom prilikom osumnjičeni su fizički nasrnuli na 80- godišnjaka, a nakon toga su u kući pronašli i ukrali novac, u iznosu od oko dvadeset austrijskih šilinga i kovanice u neutvrđenom iznosu i apoenima - saopćeno je.

Osumnjičeni su se zatim vozilom udaljili i krenuli preko Visokog i Foče u pravcu Srbije.

- Prilikom kontrole saobraćaja zaustavljeni su, a osumnjičeni P. L. je pobjegao u nepoznatom pravcu, a Ivanović i maloljetni B. M. su uhapšeni - naveli su iz Tužilaštva.

Maloljetni B.M. je ispitan, a nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

- Tužilac je zatražio pritvor zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na saučesnike - rekli su u Tužilaštvu. 

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije