Banja Luka

Pritvoreni Zeničani i Crnogorac koji su uhvaćeni sa 240 kg skanka

Objavljeno: 11.01.2019. u 12:39 Autor: B. S.

Po rješenju Okružnog suda u Banjoj Luci pritvor im je određen do 8. februara 

Okružni sud u Banjoj Luci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala odredio je pritvor osumnjičenima Benjaminu Krehiću (26) i Adisu Misimoviću (40) iz Zenice, te Miloradu Grbi (49) iz Podgorice, a koji su uhapšeni 8. januara na području Gacka. Kod njih je nađeno preko 240 kilograma skanka.

- Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo u sastavu kriminalnog udruženja, u vezi sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga. Po ovom rješenju pritvor može trajati do 8. februara 2019. godine – saopćeno je iz banjalučkog Okružnog suda.

Droga je otkrivena 8. januara oko tri sata, nakon što je policija na raskrsnici Brojači na području Gacka zaustavila "mercedes" kojim je upravljao Krehić, a sa njim je bio i Misimović.

Prilikom kontrole "mercedesa" policija je iz istog pravca uočila kretanje kombija "renault trafic" koji se okrenuo na putu i pokušao pobjeći prema mestu Miholjače. Nakon što je policija zaustavila kombi kojim je upravljao Podgoričanin Grba, na zadnjem sjedištu je nađeno više najlonskih vreća sa skankom.

Ovo je bila jedna od najvećih zapljena droge posljednjih godina na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije