open-navfaktor-logo
search
Životno ugrožen
Privođen zbog pokušaja ubistva: Osamnaestogodišnjak uboden u želudac, presječena mu aorta
Marokanac J. B. (18), koji je i dalje životno ugrožen nakon što je sinoć u naselju Bejrut u Mostaru izboden nožem u sukobu migranata, odranije je poznat policiji po kriminalnim radnjama, pa čak i za pokušaj ubistva.
06.03.2020. u 20:32
get url
text

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a HNK, on je u februaru godine uhapšen je nakon što je u mostarskom naselju Tekija nanio teške tjelesne povrede oštrim predmetom drugom muškarcu. Tereti se, kako saznajemo, za više krivičnih djela, uglavnom krađe. Iako je procesuiran od MUP-a, nije završio iza rešetaka, već je bio na slobodi.

Pravo je čudo, da su mu doktori uspjeli spasiti život, nakon što je u sukobu izboden nožem gotovo na smrt.

- I dalje životno ugrožen, jako je teško stanje.Dovezen je u bolnicu u iznimno teškom stanju, bez svijesti, imao je samo tu srčanu radnju. Nožem je uboden u želudac s obje strane i pri tom mu je presječena i aorta, zbog čega je ubrzano gubio krv - kazao je za naš portal dr. Mehmed Haznadar, šefa Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje u KB "Dr. Safet Mujić".

Mostarska policija i dalje traga za tri napadača iz Maroka koji su se, prema izjavi svjedoka, brata povrijeđenog, udaljili prema Autobuskoj stanici.

Brat povrijeđenog je radi obavljanja službenih radnji doveden u prostorije Policijske uprave.Međutim, nije se osjećao dobro, te je i njemu ukazana pomoć u bolnici "Dr. Safet Mujić",gdje je zadržan na posmatranju.

Dva odbačena preklopna noža, pronađena u blizini, trebala bi poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.