open-navfaktor-logo
search
Plus-minus učinak
Priznanje za Jusufa Nurkića: Bh. zvijer u TOP deset najboljih NBA košarkaša!
Ovo je dokaz da Juka spada u red najboljih igrača svijeta, a vjerujemo da će nakon oporavka od povrede biti još jači i bolji
19.08.2019. u 18:43
get url
text

Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, odigrao je sjajnu sezonu u NBA ligi. Sa Portlandom je izborio play-off, ali zbog teške povrede i loma noge nije nastupio u doigravanju.

Uprkos tome, Juka ne treba biti nezadovoljan, a brojke kažu da je među 10 najboljih košarkaša NBA lige u zadnjih nekoliko godina.

Gledajući PIPM (plus-minus učinak) Nurkić je među 10 najboljih igrača najjače košarkaške lige svijeta! PIPM je napredna NBA statistika, odnosno "plus-minus" učinak kojim se bilježi svaki potez igrača, bio dobar ili loš. Ovo je dokaz da Juka spada u red najboljih igrača svijeta, a vjerujemo da će nakon oporavka od povrede biti još jači i bolji.

Prema toj statistici prvi na listi je Stephen Curry (+7.43), ispred Giannisa Antetokounmpoa (+6.23) i Joela Embiida (+6.05), a dalje slijede: Kevin Durant (+5.53), James Harden (+5.38), Anthony Davis (+5.15), LeBron James (+5.03), Nikola Jokić (+4.98), JUSUF NURKIĆ (+4.96) i Damian Lillard (+4.77).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.