open-navfaktor-logo
search
Trebinje
Priznao krivnju: Milišić prijetio da će bombom raznijeti vlastitu djecu
Milišić je priznao krivicu i prihvatio kaznu od pet godina zatvora, a o sporazumu će konačnu odluku donijeti Osnovni sud u Trebinju
01.11.2018. u 16:31
get url
text

Tridesetjednogodišnji Miroslav Milišić iz Trebinja, koji je početkom juna ove godine u porodičnoj kući držao svoju djecu kao taoce i prijetio da će aktivirati bombu, zaključio je sporazum sa tužiocem trebinjskog Okružnog tužilaštva i pristao na kaznu zatvora od pet godina.

Ovu informaciju, navodeći inicijale, potvrdio nam je Srđan Vukanović, glasnogovornik Okružnog tužilaštva u Trebinju. 

- On je priznao krivicu i prihvatio predloženu kaznu u trajanju od pet godina, te je sporazum dostavljen Osnovnom tužilaštvu u Trebinju na razmatranje i potvrđivanje - kazao je Vukanović. 

Milišić je 4. juna prijetio da će u porodičnoj kući u naselju Gorica bombom raznijeti sebe i svoju djecu u dobi od devet i 11 godina. Njegov punac je to prijavio policiji, te su odmah formirani pregovarački timovi.

Milišić je tada zahtijevao da mu se vrati supruga, koja ga je nekoliko dana ranije napustila sa bebom, kako ne bi aktivirao bombu. U jednom momentu, on je sa djecom izašao na ulicu i nastavio sa prijetnjama. Nakon pregovora, otac supruge i policija uspjeli su savladati Milišića, te je on uhapšen.

Osim izazivanja opće opasnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, Milišić se tereti i za nasilje u porodici. On je, kako je to ranije saopćeno iz Tužilaštva, nekoliko dana prije ovog incidenta, u porodičnoj kući u kojoj su stanovali, a zatim i u mjestu Mosko i u podnožju planine Gljive u više navrata ugrozio spokojstvo svoje supruge M. S., jer je psihički i fizički maltretirao i zlostavljao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.