open-navfaktor-logo
search
Igrao protiv Zmajeva
Priznao nakon četiri godine: Poslije poraza na EP-u selektoru stavio pištolj na čelo
Bivši reprezentativac Sjeverne Irske Kyle Lafferty otkrio je da je na Evropskom prvenstvu održanom prije četiri godine uperio pištolj u glavu selektora Michaela O'Neilla.
05.07.2020. u 09:57
get url
text
get url
text

Nekadašnji fudbaler Glasgow Rangersa i Norwicha, a sada Sunderlenda, otkrio je da se sve to dešavalo nakon poraza protiv Velsa u nokaut fazi.

Laferty je prethodno igrao protiv Poljske, ali ne i u pobjedi protiv Ukrajine za plasman dalje.

- Nakon meča sa Velsom napravili smo oproštajnu zabavu. Sa nama su bila i trojica momaka iz osiguranja koji su nas uvijek pratili. Da nas dvojica krenemo u prodavnicu, jedan bi uvijek išao s nama - rekao je Lafferty za "Open Goal" i dodao:

- Uvijek su nosili oružje, bili su to momci s kojima ne smijete da se šalite. Međutim, sprijateljili smo se. I oni su počeli da piju na zabavi.

A zatim se desila nepredviđena situacija...

- U jednom trenutku su rekli da idu i da će se vratiti za deset minuta. Mislili smo da idu po još alkohola. Ali, vratili su se sa oružjem. Naočare za noćno osmatranje, puške, pištolji... Selektor O'Neill je sjedio na drugoj strani sobe, ja sam uzeo pištolj i otišao kod njega. Prislonio sam mu cijev na čelo i rekao u šali: "Da li sada žalite što me niste ubacili protiv Ukrajine?"

Selekcija Sjeverne Irske, koja će biti protivnik Zmajevima u baražu za EURO, na tom je EP-u sa trećeg mesta prošla dalje, a u nokaut fazi su poražena je od Velsa s 1:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.