Inicijative

Prlić: Vrijeme je za "Tijanin zakon" i u FBiH

Objavljeno: 24.07.2019. u 13:45

Svjesna sam da će za ovo trebati dosta vremena da bi se provelo u djelo, navela je

Lana Prlić

Zastupnica Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu Federacije BiH Lana Prlić dostavila je Vladi FBiH inicijativu za izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH kojima bi se uvela doživotna kazna za određena krivična djela.

Zastupnica Prlić kaže da je do sada u parlamentarnu proceduru uputila nekoliko zakona koji se tiču zaštite djece, porodice, registra pedofila, silovatelja, te da je inspirisana borbom oca Tijane Igorom Jurićem odlučila da je vrijeme da se pređe sa riječi na djela i u FBiH.

Zato je podnijela inicijativu za izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH u kojim će biti uvedena doživotna kazna zatvora za određena kaznena djela.

-Svjesna sam da će za ovo trebati dosta vremena da bi se provelo u djelo, ali želim da, nakon što je susjedna Srbija usvojila ovaj zakon, te i Crna Gora pokrenula ovakvu inicijativu, krenemo i mi da pričamo o ovoj temi - navela je zastupnica Prlić, saopćio je SDP.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije