Problemi oko češljanja će nestati: Napravljena prva pametna četka za kosu

Objavljeno: 18.01.17 u 18:42

Da se tehnologija uvukla u našu svakodnevicu, ne treba više ni spominjati, ali, iako smo okruženi raznim gadgetima, još uvijek ima prostora za razvoj novih.

U mnoštvu zanimljivih uređaja predstavljenih na Međunarodnom sajmu elektronike u Los Angelesu CES-u, našao se i onaj koji je nastao pod logom kompanije L’Oreal, a namijenjen je ženskoj populaciji i njihovoj brizi za kosu.

Hair Coach je prva pametna četka za kosu na svijetu, koja je daleko od onog što je do sada bio pojam vaše idealne četke. Za razliku od ostalih četki, ova će koštati oko 360 KM.

Žene se itekako trude oko kreiranja predivne i uređene kose, ali to im uvijek ne uspijeva. Razlog je što ponekad kosu tretiraju na krivi način i ne uspijevaju postići ono što zaista žele, već rade kontra produktivno. Zahvaljujući ovoj modernoj četki, problemi oko češljanja kose trebali bi nestati.

Pametne četka sadrži niz senzora koji prate vaše pokrete, tu je mikrofon koji snima zvuk lomljenja kose, isto tako i žiroskop i akcelerometar, koji prate na koji način tretirate vašu kosu.

Četka se spaja na pametni telefon putem aplikacije i nakon toga pruža vam vrlo detaljan uvid u način tretiranja kose. Prati koliko kvalitetno češljate kosu i gdje griješite te vam na temelju prikupljenih informacija daje korisne savjete.