Procurio razgovor Lady Di i George Michaela o tajnama kraljevske porodice

Objavljeno: 20.08.17 u 16:18

Princeza Diana nije puno voljela govoriti o razvodu od princa Charlesa, ali u jednom kasnonoćnom razgovoru o cijeloj situaciji požalila se bliskom prijatelju, pokojnom pjevaču Georgeu Michaelu.

Diana je slavnom prijatelju rekla kako je riječ o gorkom brakorazvodnom procesu koja se kraljevskoj porodici nimalo ne sviđa, piše Daily Mail.

- Sve je to poprilično strašno, ali bliži se kraju. Bezosjećajna je to porodica, jedva čekam da ih se riješim - priznala mu je Lady Di.

George joj je rekao kako bi volio da se vide i uživo, no Diana ga je zamolila da pričeka da se situacija malo stabilizira.

Bio je to samo jedan od trenutaka u kojima princeza nije skrivala koliko je bila nesretna u braku s Charlesom. Michaelu je otkrila da je sve to bio samo običan dogovor, a da je ona bila premlada da bi znala na što je pristala. Bila je jako nesretna, ali obožavala je biti majka.

George i Diana rado su vrijeme provodili zajedno, a nerijetko su tokom njegovih posjeta u Kensingtonskoj palači zajedno znali popiti i bocu vina. Njihov razgovor snimljen je na automatskoj sekretarici u Georgeovom domu, nakon što je muzičar Lady Di nazvao da bi joj čestitao rođendan.

Pjevač i princeza upoznali su se na jednom od njegovih koncerata 1989. godine, a kako je njen brak propadao, tako su se njih dvoje zbližili.